Windcatcher

Hva er Windcatcher?

Windcatcher er et spill som lar brukeren kaste papirfly som blir påvirket av live værdata. Målet er å få papirflyet til å fly lengst mulig. Brukeren kan velge blant forskjellige steder i Norge å kaste papirflyet fra, og bestemmer hvilken retning de vil kaste. I tillegg blir de presentert for værdata for det valgte kastestedet, som kan bidra til å støtte under valg av lokasjon og retning. Når brukeren har kastet papirflyet, får spilleren se papirflyet fly på kartet, og hvordan det blir påvirket av været. Spillet har også tilleggsfunksjoner hvor spilleren kan modifisere flyet og se hvordan modifikasjonene påvirker hvordan flyet flyr.

Windcatcher applikasjonen er utviklet i et tverrfagelig team på seks studenter med API-er fra Meteorologisk Institutt. Dette er en oppgave vi fikk i bacheloremnet IN2000 - Software Engineering med prosjektarbeid. I prosjektet var mine hovedoppgaver å jobbe med bruker medvirkning og interaksjon, samt den visuelle profilen.

Designprosessen

Designprosessen besto av flere trinn, og startet med idéutvikling og opprettelse av wireframes for å visualisere appens funksjonalitet. Vi gjennomførte en intern designworkshop for å sikre at hele teamet hadde en felles forståelse av appens utseende og funksjoner.

Når wireframesene var klare, gikk vi videre til prototypingfasen. Vi skapte lavoppløslige prototyper for raskt å utforske ulike designideer og samle tilbakemeldinger fra brukere. Denne tilnærmingen muliggjorde iterasjon og forbedring av designene basert på brukerinnsikt, noe som resulterte i en bedre brukeropplevelse.

For å få mer detaljerte tilbakemeldinger organiserte vi en fokusgruppe med potensielle brukere. Diskusjonene i fokusgruppen ga verdifull innsikt som påvirket våre designbeslutninger. Vi gjorde nødvendige justeringer og forbedringer for å imøtekomme brukernes behov og preferanser.

Underveis i prosessen gjennomførte vi også brukertester for å teste interaksjonen med systemet. Her fikk vi også gode tilbakemeldinger på hvilke deler av spillet som var intuitive og hvilke som kunne forbedres. Til slutt gjennomførte vi også en akseptansetest der vi erfarte at vi hadde klart å lage en brukersentrert og intuitiv app som møtte målgruppens krav.