Hva skjer på MUNCH
Hva lagde vi?
Vi utviklet et konsept for en ny "Hva skjer"-side. Vi redesignet navigasjonen og la til en ny funksjon spesielt for å appellere til unge voksne. For eksempel la vi inn en navigasjonsbar som tydelig viser både arrangementer og utstillinger, siden flere av de vi intervjuet hadde gått glipp av arrangementene tidligere. I tillegg ble vi inspirert av "Stories"-funksjonen fra Instagram og Facebook. Ved å legge dette til på "Hva skjer"-siden ønsket vi å ufarliggjøre det å besøke MUNCH, ved å vise frem hvordan det faktisk er der.
I høsten 2024 deltok jeg, sammen med to andre designstudenter, i UX-cupen arrangert av BEKK. Oppgaven vår, gitt av MUNCH-museet, var å utvikle et konsept som skulle få flere unge voksne (18-35 år) til å besøke museet flere ganger. Vi valgte å fokusere på "Hva skjer"-siden på MUNCHs nettside, som presenterer alle museets arrangementer og utstillinger. Målet vårt var å finne ut hvordan vi kunne gjøre siden mer attraktiv og engasjerende for et yngre publikum.
Eksisterende side
Vårt forslag
Designprosessen
Vi startet med å bruke våre egne erfaringer og tanker om MUNCH og "Hva skjer"-siden. Deretter dannet vi hypoteser som vi brukte til å lage intervjuspørsmål. For å kartlegge hva de unge ønsket å se på siden, gjennomførte vi fem intervjuer med personer i målgruppen. Vi spurte blant annet om de hadde besøkt MUNCH før, hva som eventuelt hindret eller motiverte dem til å dra igjen, og hva de kjente til av museets tilbud.
Gjennom en tematisk analyse av intervjudataene fant vi flere problemområder. For å snevre inn arbeidet videre, valgte vi å fokusere på temaene "navigasjon" og "tilhørighet", da disse var særlig viktige for dem vi snakket med. Vi lagde brukerhistorier basert på disse temaene, som fungerte som grunnlaget for konseptutviklingen.
Videre brukte vi en grønn-gul-rød-sone-aktivitet for å utvikle konseptet. Dette hjalp oss å tenke stort og kreativt først, uten begrensninger, og deretter jobbe oss ned til et mer realistisk konsept. Denne tilnærmingen var veldig nyttig, spesielt med tanke på den korte tiden vi hadde.